Sesameend met oosterse salade

a08f370393ee006b732084deae3f4bd0df3965b31030447685d259917e6f0a39.jpg

Allergenen

sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Marinade: breng de sojasaus aan de kook met 150 ml water, 15 g bruine suiker, rijstazijn, sweet chilisaus en sesamolie tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen in de koelkast.

  2. Snij de eendenborst in 3 lange repen. Snij elke reep in 2 stukken. Leg in de afgekoelde marinade. Laat 1 u tot 1 nacht trekken in de koelkast.

  3. Rooster de sesamzaadjes al roerend goudbruin in een pan zonder vetstof op een matig vuur.

  4. Pel de rode ui en snij in zeer fijne halve ringen. Spoel even af onder koud water om een te straffe smaak te voorkomen.

  5. Schil de wortel en mango en snij in lange fijne reepjes.

  6. Snij de komkommer in fijne plakjes.

  7. Dressing: klop 1 kl suiker met de vissaus en het limoensap op.

  8. Vul een kom met de gemengde sla.

  9. Verdeel de wortel, rode ui, komkommer en mango erover.

  10. Besprenkel met de dressing.

  11. Prik elk stuk eend op een stokje.

  12. Laat de marinade inkoken.

  13. Verwarm een bakpan op een matig vuur zonder vetstof.

  14. Bak de eendensatés 5 min op de velkant en 2 min aan de andere zijde.

  15. Smeer de satés in met de ingekookte marinade. Bestrooi met sesamzaadjes.

  16. Werk af met koriander. Serveer de oosterse salade erbij.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit