Slastoemp met gehaktballen en tomatensaus

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
Meng de eidooier door het gehakt en kruid met zwarte peper en zout.
-
Rol 10 à 12 balletjes van het gehakt. Leg in een ingevette ovenschotel en bak 30 min in de oven.
-
Pel de ui en snij in ringen van 1 cm breed.
-
Bak de ui op een zacht vuur goudbruin in boter. Roer de country potatoeskruiden erdoor.
-
Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken, kook gaar, giet af en stamp fijn. Roer de sla en zure room erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Pel de sjalot en snipper fijn. Bak glazig in wat boter.
-
Voeg het paprikapoeder en de tomatenpuree toe en roer goed door. Blus met de tomatenpassata en ketchup.
-
Verkruimel het bouillonblokje erover en giet de worcestersaus erbij. Laat 15 min rustig pruttelen op een zacht vuur zonder deksel. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Serveer de slastoemp met de gebakken balletjes en tomatensaus. Werk af met enkele uienringen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders