Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Breng het water met de boter en een snuifje zout in een kookpot aan de kook.
-
Zeef de bloem en voeg toe aan het water, zodra het kookt.
-
Verlaag het vuur en roer de massa tot deze loskomt van de bodem en wat droogt.
-
Haal van het vuur en schep de massa over in een andere kom. Laat enkele min afkoelen.
-
Voeg de volledige eieren er al roerend 1 per 1 door met een spatel. Voeg het 2de ei pas toe als het 1ste volledig opgenomen werd door de massa.
-
Doe de massa in een spuitzak. Spuit 16 deegbolletjes op een bakplaat met bakpapier. Laat voldoende plaats (2 à 3 cm) tussen de bolletjes. Duw de puntjes op de soezen wat plat met een natte vinger.
-
Bak de soezen 20 min af in de voorverwarmde oven.
-
Laat de soezen afkoelen op een rooster.
-
Klop de room stijf en klop er 25 g poedersuiker door.
-
Doe de slagroom in een spuitzak en bewaar koud tot gebruik.
-
Chocoladesaus: hak de chocolade fijn. Verhit 100 ml melk op het vuur en voeg de chocolade toe. Laat al roerend smelten en haal van het vuur. Roer de boter erdoor.
-
Maak onderaan de soezen een gaatje en vul ze op met slagroom.
-
Schik op een bord in een toren en overgiet met gesmolten zwarte chocolade. Werk af met wat extra poedersuiker.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven