Spaanse tapas: aardappelen met paprika en chorizo

f359651dc20e6f448f9ceb283117a3a644805162042a9130351d833592be1f96.jpg

Allergenen

zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de chorizo in schijven van ½ cm.

  2. Schil de aardappelen en ‘breek’ in blokjes: steek met een mes in de aardappelen en duw het mes naar de zijkanten zodat stukken van de aardappel scheuren.

  3. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de rode en groene paprika en snij in repen.

  4. Pel de look en ui. Pers de look fijn en snij de ui in halve ringen.

  5. Verhit wat olijfolie in een steelpan. Bak de ui, look en chorizo tot de chorizo wat vet begint te lossen. Voeg de paprikareepjes, het paprikapoeder en de aardappelen toe en roer om.

  6. Blus met de witte wijn en 500 ml water. Voeg het rundsbouillonblokje toe.

  7. Laat 10 min rustig koken met deksel. Verwijder het deksel en laat nog 20 min koken.

  8. Snipper de krulpeterselie fijn.

  9. Kruid de stoofpot met cayennepeper en zout. Werk af met de peterselie.

  10. Serveer met stokbrood als tapasgerecht.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit