Spareribs met BBQ-saus en coleslaw

d1af5fb309dc2e15327aa59d84b9142a1a69e9ef31e677a30fee1e7e91cf0794.jpg

Allergenen

Lactose, Melk, Mosterd en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. BBQ-saus: schil de ui en snipper fijn.

  2. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de paprika en snij in blokjes.

  3. Snij het spek in grove stukken.

  4. Verhit 3 el arachideolie in een kookpot.

  5. Roerbak de ui met het spek en de paprikablokjes.

  6. Voeg paprikapoeder, kandijsuiker en tomatenpuree toe en roerbak 1 min.

  7. Blus met 100 ml water, de worcestersaus, ketchup en tomatenpassata. Verkruimel het rundsbouillonblokje erover.

  8. Breng aan de kook en laat 15 min rustig pruttelen op een zacht vuur zonder deksel.

  9. Verwijder het spek en serveer.

  10. Spareribs: warm de oven voor op 150°C.

  11. Plaats de ribben, afgedekt met aluminiumfolie, 1 u 20 min in de voorverwarmde oven.

  12. Verlaag de temperatuur naar 120°C.

  13. Smeer de ribben in met de BBQ-saus. Laat 1 u verder bakken. Smeer elke 15 min opnieuw in met de BBQ-saus.

  14. Coleslaw: snipper de witte kool fijn. Schil de wortel en rasp fijn.

  15. Meng de witte kool en wortel met de zure room, mayonaise, ciderazijn, honing en mosterd. Kruid met zwarte peper en zout.

  16. Serveer de coleslaw bij de gegaarde spareribs en BBQ-saus.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit