Stoofpot van lamsschenkel

5c10b180833376e09d727ccb4d0f305bf32d1aac0001d64454ec71d322d15bff.jpg

Allergenen

Selder en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Pel de uien en look en snij in grove stukken.

  3. Snij de selderstengels in 2 cm lange stukjes.

  4. Schil de wortels, snij ze eerst in de lengte doormiddden en dan in 1 cm dikke plakjes.

  5. Hou enkele blaadjes koriander apart en snij de rest van de blaadjes samen met de steeltjes fijn.

  6. Schil en rasp de gember.

  7. Plet de korianderzaadjes in de vijzel.

  8. Verwarm 2 el olie in een gietijzeren pot. Bak de lamsschenkels aan alle zijden goudbruin. Haal uit de pot.

  9. Stoof de uien, look, wortel en selder erin aan op een zacht vuur. Overgiet met de tomaten.

  10. Voeg ras-el-hanout, kaneel, komijn, koriander, gember, harissa en espelettepeper toe. Kruid met peper en zeezout en breng aan de kook.

  11. Leg de gebakken lamsschenkels erin en laat 30 min afgedekt stoven.

  12. Voeg de gedroogde vruchten en afgespoelde kikkererwten toe. Zet nog 1 à 1,5 u in de oven tot het vlees gaar is.

  13. Bak intussen de amandelen goudbruin in 1 el olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.

  14. Bestrooi de stoofschotel met amandelen, korianderblaadjes en rasp er wat zeste van sinaasappel over.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit