Stoofpotje van kip met kerrie en rijst

Stoofpotje van kip met kerrie en rijst

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snij in stukjes.

  2. Snij de kippenfilets in stukjes. Kruid met kippenkruiden.

  3. Verhit een eetlepel olijfolie en stoof de kippenstukjes aan alle zijden aan. Haal uit de pot.

  4. Snij de appel in 4 en verwijder het klokhuis. Snij in schijfjes.

  5. Stoof de uistukjes, ananasblokjes en appelschijfjes in dezelfde pot waarin de kippenstukjes zijn gebakken. Bestrooi rijkelijk met kerriepoeder. Laat samen aanstoven.

  6. Blus vervolgens met de gevogeltefond. Voeg de kokosmelk en culinaire room toe. Breng het geheel aan de kook.

  7. Voeg de kippenblokjes toe en draai het vuur op een laag pitje. Laat zachtjes verder garen.

  8. Proef en voeg naar smaak nog een beetje ananassap toe. Kruid met peper en zout. Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.

  9. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

  10. Schik de rijst in het midden van het bord en serveer de kip met kerriesaus errond. Werk af met een toefje peterselie.