Stoofpotje van varkenswangetjes met Affligembier

Stoofpotje van varkenswangetjes met Affligembier

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kruid de wangetjes goed met peper en zout. Bak ze aan in boter in een pan op een heet vuur.

  2. Haal de wangetjes uit de pan en wrijf ze in met bloem die gemengd is met wat kruidenmengeling voor stoofvlees.

  3. Bak in dezelfde pan de gehakte uien lichtbruin en vervolgens de gerookte spekblokjes. Haal alles uit de pan.

  4. Voeg de suiker en de balsamicoazijn toe en laat lichtjes karamelliseren.

  5. Doe alle ingrediënten in een stoofpot, giet het bier erbij en voeg de resterende kruiden, het takje tijm en het laurierblaadje toe.

  6. Dek de pot af en laat gedurende ± 2 uur op een zacht vuurtje garen tot het vlees gaar is.

  7. Voeg er na 1,5 uur een beetje Oxo (naar smaak), de ontdooide zilveruitjes en de champignons bij.

  8. Dien de varkenswangetjes op met aardappelpuree, kroketjes, frietjes of tosti’s.