Gluten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Saus
Was en snij de witte kool fijn.
-
Pel 1 ui en snij fijn.
-
Schil de wortelen en snij in stukken.
-
Laat de kikkererwten uitlekken.
-
Kleur de kippenbillen aan in een kookpot en haal ze daarna eruit.
-
Schik de groenten (witte kool, ui, wortel en kikkererwten) in een grote kookpot en leg de stukken kip erop.
-
Kruid met saffraan, zout, peper en gemberpoeder. Snipper de koriander- en peterselieblaadjes fijn en voeg eveneens toe.
-
Giet de olijfolie over de kip en meng alles goed.
-
Zet bijna onder water en laat onder deksel zachtjes koken gedurende 20 min.
-
Schil de raapjes en snij in partjes.
-
Was de courgette en snij doormidden en in halve maantjes.
-
Pel 1 ui en snij fijn.
-
Was de tomaten en snij in kleine stukjes.
-
Voeg na 30 min de groentjes (raap, courgette, ui en tomaat) toe aan de kip en laat onder deksel nog ± 15 min verder garen.
-
Couscous
Stoof de specerijen (saffraan, gemberpoeder, peper en zout) lichtjes aan in de olie.
-
Voeg de couscous en het water toe en kook op.
-
Meng de fijngehakte koriander- en peterselieblaadjes onder de couscous en roer er nog wat olie door zodat de couscous niet kleeft.
-
Verdeel de couscous over de borden. Schik de kippenbil met alle groenten erop. Werk af met nog wat fijngesnipperde korianderen peterselieblaadjes.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven