Tarte tatin met banaan en chocolade

Tarte tatin met banaan en chocolade

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Doe de boter en ahornsiroop in een diepe bakpan met antiaanbaklaag en laat zachtjes smelten. Laat lichtjes inkoken.

  3. Haal de pan van het vuur en voeg de chocoladegallets toe. Meng onder de boter tot de chocolade gesmolten is.

  4. Pel de bananen en snij overlangs middendoor. Schik de bananenhelften met de platte kant op het chocolademengsel.

  5. Leg het bladerdeeg over de bananen en duw lichtjes aan. Snij met een scherp mes een sneetje in het midden van het deeg.

  6. Zet de pan in de voorverwarmde oven en laat 30 tot 35 minuten bakken tot het deeg goudbruin en gaar is.

  7. Haal uit de oven en snij de zijkanten los met een scherp mes. Draai de tarte tatin om op een rooster dat op bakpapier staat.

  8. Hak de notenmengeling fijn en verdeel over de tarte tatin.