Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    Verwarm de oven voor op 200°C. 
- 
                    
                    Snij de raclettekaas in reepjes. 
- 
                    
                    Schil de groenten en aardappelen en snij ze in plakjes. Blancheer ze beetgaar in groentebouillon. Laat uitlekken en hou warm. 
- 
                    
                    Stoof de sjalotjes aan in boter. Voeg spekreepjes, laurier, tijm en rozemarijn toe. Besprenkel met groentebouillon. Breng op smaak met versgemalen peper. 
- 
                    
                    Wrijf een ovenschaal in met boter en look. Schik een laag gemengde groenten en aardappelen op de bodem. Schep de spekmengeling erover en bedek met de helft van de kaasreepjes. 
- 
                    
                    Schik de rest van de groenten erop. Overgiet met de room en bedek met de rest van de kaasreepjes. 
- 
                    
                    Plaats in een voorverwarmde oven tot de groenten gaar zijn en de kaas mooi bruin kleurt. 
- 
                    
                    Tip: laat voor een vegetarische versie de spekreepjes achterwege. 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                