Tartiflette van wintergroenten

Tartiflette van wintergroenten

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snij de raclettekaas in reepjes.

  3. Schil de groenten en aardappelen en snij ze in plakjes. Blancheer ze beetgaar in groentebouillon. Laat uitlekken en hou warm.

  4. Stoof de sjalotjes aan in boter. Voeg spekreepjes, laurier, tijm en rozemarijn toe. Besprenkel met groentebouillon. Breng op smaak met versgemalen peper.

  5. Wrijf een ovenschaal in met boter en look. Schik een laag gemengde groenten en aardappelen op de bodem. Schep de spekmengeling erover en bedek met de helft van de kaasreepjes.

  6. Schik de rest van de groenten erop. Overgiet met de room en bedek met de rest van de kaasreepjes.

  7. Plaats in een voorverwarmde oven tot de groenten gaar zijn en de kaas mooi bruin kleurt.

  8. Tip: laat voor een vegetarische versie de spekreepjes achterwege.