Toast champignon met preskop

ce0fc67157c79e58d0784e4ee427ccab1615612765685906e6c27cc259e1a9e3.jpg

Allergenen

Lactose, Melk en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het brood in 4 dikke stukken van ± 6 cm. Snij de harde zijkanten eraf; zo bekom je een vierkant. Snij aan de bovenkant een vierkantje uit: het dekseltje. Blijf hiervoor 1 cm van de rand. Bestrijk de boven- en onderkant met malse boter. Zet in een voorverwarmde oven van 180°C en laat gedurende ± 10 minuten goudkleurig bakken.

  2. Verwijder nu het ingesneden korstig vierkantje. Hou dit bij als dekseltje achteraf. Verwijder het malse brood binnenin zodat je een kuipje krijgt.

  3. Reinig de champignons en snij in kwartjes.

  4. Pluk en spoel de peterselie. Hak de peterselie fijn. Pel de sjalotten en look. Snipper beide fijn.

  5. Snij de plak preskop in fijne blokjes. Snij de reep mosterdgelei ook in fijne blokjes. Hou opzij.

  6. Stoof de sjalot, look en champignons aan in warme, bruisende boter. Laat mooi kleuren. Breng op smaak met citroensap, peper, zout en peterselie. Voeg op het einde de blokjes preskop toe.

  7. Vul de broodkuipjes met de gebakken champignons.

  8. Werk af met nog wat peterselie en citroenzeste. Giet de botersaus erover. Versier met de blokjes mosterdgelei.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit