Tong meunière met frietjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pluk de sla en spoel ze grondig. Zwier goed droog.

  2. Pluk en spoel de peterselie. Droog in een handdoek. Hak de peterselie fijn en hou apart.

  3. Snij de kleine graatjes aan de zijkanten van de tong weg met een schaar.

  4. Wentel de tong in een weinig bloem.

  5. Verhit de boter in 2 grote pannen met antiaanbaklaag. Bak in elke pan 2 tongen. Laat beide zijden mooi goudbruin bakken. Bedruip de tongen regelmatig met de boter. Kruid met peper en zout.

  6. Steek een mespunt in de tongen om te controleren of ze gaar zijn. Als dit vlot gaat, is de tong gaar.

  7. Haal de gebakken tongen uit de pan en leg ze op een warm bord. Zeef de hazelnootkleurige boter door een fijne zeef. Breng op smaak met sap van ½ citroen, peper en zout en fijngehakte peterselie.

  8. Serveer de tong op een lang bord. Schik er enkele blaadjes kropsla bij. Bestrooi de tong met fijngehakte peterselie. Giet de saus rond de vis. Werk af met nog wat stukjes citroen.

  9. Bak de frietjes goudbruin en serveer er afzonderlijk bij.