Uiensoep met kaascroutons

Uiensoep met kaascroutons

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de uien en snij de uien en lente-uitjes in fijne reepjes. Stoof aan in 1 el boter. Kruid met peper, zout, tijm, laurier en 1 geperst knoflookteentje.

  2. Schil de aardappel en rasp grof. Voeg de aardappel bij de uien, overgiet met het water en voeg de runderbouillonblokjes toe.

  3. Laat 20 à 25 min koken. Mix kort zodat er nog stukjes ui zichtbaar zijn, maar je toch een gebonden soep krijgt. Kruid eventueel nog bij met peper en zout.

  4. Snij 1 teentje look doormidden en strijk uit over de sneetjes stokbrood. Besmeer het stokbrood met boter en beleg met gemalen kaas. Bak onder de grill tot de kaas smelt en begint te kleuren.

  5. Werk de soep af met peterselie en de grote kaascrouton.