Heldere uiensoep met gegrilde kaastoast en gebakken pancetta

Heldere uiensoep met gegrilde kaastoast en gebakken pancetta

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. Pel de zoete uien en snij in ringen. Stoof ze zachtjes aan in boter. Voeg de bouillon en het kruidentuiltje toe. Laat 30 min zachtjes koken. Kruid met zwarte peper en zout.

  3. Leg de pancetta open op een bakplaat en bak in 15 min krokant in de voorverwarmde oven.

  4. Pel de rode ui en snipper fijn. Smelt de boter en stoof de rode ui aan. Voeg de bloem toe en laat drogen op het vuur. Giet de koude melk erbij en laat de saus opkoken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg 2 el gruyèrekaas toe aan deze saus.

  5. Snij het stokbrood in schijfjes en toast ze.

  6. Smeer de saus op de toastjes en bestrooi met gemalen gruyèrekaas.

  7. Gratineer de toastjes en serveer samen met de heldere bouillonsoep.

  8. Verkruimel de krokante pancetta over de soep.