Vis
, Lactose
en Melk.Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
Pocheer de zalm net gaar in kokend water. Laat hem uitlekken en trek in stukken.
Reinig de venkel en schaaf hem fijn. Pel de ui en snij in flinterdunne ringen.
Trek zeste van 1 sinaasappel. Snij de schil van beide sinaasappels tot op het vruchtvlees en snij met een scherp mesje de partjes van tussen de witte vliesjes (= peler à vif). Vang het sap op en knijp de rest van de sinaasappel er over uit. Meng 2 eetlepels sap met de yoghurt en roer erdoor.
Meng de sinaasappelzeste door de yoghurt. Breng verder op smaak met peper en zout.
Schep de veldsla, waterkers, sinaasappelpartjes, venkel en uiringen door elkaar. Verdeel over de borden en schik de stukken zalm erop. Werk af met de dressing, versgemalen zwarte peper en plukjes dille.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders