Vijgenbrood met gesmolten Herve, gepocheerde peer en hartige crumble
 
                    
                    
                Gluten en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    Meng de gruyère met de havermout, tijmblaadjes en 25 g gesmolten boter. Laat opstijven in de koelkast tot een harde blok. 
- 
                    
                    Hak de hazelnoten grof. 
- 
                    
                    Verwarm de oven voor op 180°C. 
- 
                    
                    Verkruimel het crumbledeeg op een bakplaat met bakpapier. 
- 
                    
                    Bak 15 min in de voorverwarmde oven. 
- 
                    
                    Was de gember en snij in plakjes zonder te schillen. 
- 
                    
                    Laat de gember samen met 250 ml water, de suiker, het sap van ½ citroen en een opengesneden vanillestok 10 min koken. 
- 
                    
                    Schil ondertussen de peren en snij ze in 4. 
- 
                    
                    Verwijder het klokhuis en snij elk partje in 4 smalle stukken. 
- 
                    
                    Laat de stukken peer 5 min op een zacht vuur pocheren in de suikersiroop. Laat uitlekken. 
- 
                    
                    Beleg sneden vijgenbrood telkens met 3 schijfjes peer en een schijfje Hervekaas. 
- 
                    
                    Plaats 3 à 5 min onder een warme ovengrill. 
- 
                    
                    Werk af met de crumble en hazelnoten. 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                