Vijgentaart met vanillecrème en meringuetoefjes

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bestrijk de bakvorm met wat boter. Leg het zanddeeg erin. Bedek met een vel bakpapier en giet de erwten erop. Bak het zanddeeg in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 20 min. Laat afkoelen en verwijder het bakpapier met de erwten.

  2. Los het vanillepoeder en de suiker op in de room. Breng aan de kook in een steelpan. Laat binden en indikken. Haal van het vuur.

  3. Bestrijk de afgebakken taartbodem met de vanillecrème.

  4. Snij de vijgen in kwartjes en verdeel ze cirkelgewijs over de taartbodem.

  5. Klop het eiwit op tot een luchtige massa. Voeg de bloemsuiker toe en klop verder tot een stevige meringue.

  6. Vul de spuitzak met spuitmondje met de meringue.

  7. Spuit piekvormige meringues tussen de vijgen.