Zandtaart met appeltjes uit de oven, vanillecrème en karamel

6Zoet120minPrint
Ingrediënten
  • 4 grote royal gala-appelen
  • 1 zakje (50 gr) vanillepuddingpoeder
  • ¾ l Boni Selection halfvolle melk
  • 75 g suiker
  • 120 g griessuiker
  • 2 grote eidooiers
  • 190 g Boni Selection patisseriebloem
  • 10 g gedroogde gist
  • 120 g zachte Spar gezouten boter
  • 40 g chocoladegallets
  • Boni Selection room
Recept

1. Deeg: klop de eidooiers romig met de suiker. Klop de zachte boter erdoor. Meng de gist door de bloem en voeg toe. Meng alles tot een homogeen deeg. Vorm het deeg tot een bol en verpak in plasticfolie. Laat 2 uur rusten in de koelkast.
2. Schil intussen de appels, snij ze in kwarten en vervolgens in plakjes. Schik ze op bakpapier in een ovenschaal en plaats in de oven op 100°C tot ze net zacht zijn.
3. Vanillecrème: giet een flinke scheut melk in een kommetje en los daarin het puddingpoeder op. Klop met een vork op. Breng de rest van de melk aan de kook samen met 75 gr suiker. Haal de pan van het vuur en giet onder voortdurend roeren de melk met puddingpoeder erdoor. Laat nog 1 minuut doorkoken. Giet de pudding in een schaal en laat afkoelen.
4. Leg het deeg tussen 2 vellen plasticfolie en rol het met de deegrol uit tot ongeveer 5 mm dik. Steek met de bakring een cirkel uit het deeg. Leg op bakpapier en bak goudbruin en gaar op 180°C in ± 15 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen. Strijk in met een laagje gesmolten chocolade.
5. Bestrijk de afgekoelde bodem met vanillecrème. Schik de appelplakjes er rondom op en vorm zo het hart van een roos.
6. Karamel: smelt een hoeveelheid suiker in een pan. Roer, als ze gaat kleuren, de room erdoor tot een mooie licht lopende karamel. Roer er een klontje gezouten boter door en nappeer de taart met karamel.

Tip: je kan de resten van het deeg opnieuw samenvoegen, uitrollen en er kleine cirkels uitsteken. Met de rest van de ingrediënten maak je zo nog een paar minitaartjes.

< naar recepten