Witloof met varkensgebraad & aardappelgratin

374057722efe6e41a27d65a2495f2ca277abcbf078bcc9e362ce76b84e8a2a35.jpg

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig het witloof en snij in de lengte in twee. Laat een klontje boter smelten op een zacht vuur. Leg het witloof met de platte kant in de boter en kruid met peper en zout.

  2. Bestrooi rijkelijk met de bruine suiker (het witloof mag bedekt zijn) en voeg enkele eetlepels honing toe. Laat verder stoven op een zacht vuur gedurende 15 tot 20 minuten.

  3. Kruid het varkensgebraad goed met peper en zout. Schroei het vlees aan alle kanten dicht in de hete boter. Leg in een ovenschaal en laat verder garen in de voorverwarmde oven van 150°C gedurende ± 45 minuten. Bedruip af en toe met het braadvocht.

  4. Bedek de aardappelgratin met extra gratinkaas. Zet in de oven op 150°C gedurende 30 minuten.

  5. Haal het gebraad uit de oven en laat even rusten. Snij het gebraad in dikke plakken en schik op het bord. Serveer er het zoete witloof met jus en de aardappelgratin bij.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit