Witte pensen uit Luik met Les Lacmans

Witte pensen uit Luik met Les Lacmans

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spiesje: week de houten brochettestokjes 30 min in water.

  2. Snij de Luikse worst in stukken. Omwikkel de stukken worst en de gedroogde pruimen met reepjes ontbijtspek.

  3. Steek alles afwisselend op de brochettestokjes.

  4. Smeer de brochettes wat in met olie en gril op de BBQ. Serveer er wat mosterd bij.

  5. Worstenbroodje: smeer het bladerdeeg in de Luikse stroop. Kruid met peper en zout. Verdeel wat mosterd over de stroop.

  6. Schik de worsten op de deeg en rol ze op.

  7. Smeer de buitenkant in met een beetje Luikse stroop. Verkruimel het speculooskoekje. Rol de worst in de crumble.

  8. Leg de worstenbroodjes op een bakpapier op een bakplaat.

  9. Bak de worstenbroodjes in een voorverwarmde oven op 170°C gedurende 20 min.

  10. Hapjes: steek met een klein uitsteekvormpje rondjes uit de wafels. Smeer in met wat mosterd.

  11. Snij de pens in stukjes en gril op de BBQ of de grillpan.

  12. Schik de gegrilde pens op de wafeltjes. Werk af met uienkonfijt en een takje groen.(*) Je kan de Les Lacmans stroopwafel (streekproduct) vervangen door andere stroopwafels of een stukje peperkoek.