Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Leg de zalmfilet plat op het werkblad en snij in horizontale plakken van 3 mm dik. Snij deze vervolgens in de breedte in plakken van ± 5 op 3 cm.

  2. Neem een bakring met dezelfde doorsnede als de broodjes en leg de zalmplakken er op elkaar in tot burgerdikte. Druk ze stevig aan met je handpalm.

  3. Zet minstens 30 min in de koeling.

  4. Hak de dille fijn en meng met de zure room en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Laat de spinazie slinken met 1 el water en kruid met peper en zout. Laat goed uitlekken.

  6. Snij de kerstomaatjes in plakjes.

  7. Verwarm de oven voor op 180°C.

  8. Smelt 50 g boter. Snij de broodjes horizontaal middendoor en bestrijk de snijhelften met gesmolten boter.

  9. Bak de zalmburgers in hete boter 1 min aan elke kant en plaats nog 8 min in de oven.

  10. Laat de snijhelften van de broodjes kort kleuren onder een hete grill.

  11. Verdeel de spinazie over de onderste helft. Bestrijk met dillesaus en leg er de zalmburger en wat rucola op.

  12. Verdeel de plakjes kerstomaat erover.

  13. Dek af met de bovenste helft van het broodje.