Zomerse pierogi

97811067267aac4152ef15244c0b302aaa0117b6c0b728eec85cc19726dbcd4a.jpg

Kooktips

Minder tijd? vervang het spinaziesap door water en gebruik voor de vulling gehakte spinazieblaadjes uit de diepvries.

Allergenen

Eieren, Gluten, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg

    Duw de spinazie door een sapcentrifuge tot je 150 ml bekomt.

  2. Smelt de boter.

  3. Meng de bloem met de eidooiers, het spinaziesap, de boter, de olie en een mespunt zout in een kom. Kneed het mengsel 10 min tot het deeg een elastische bal vormt.

  4. Dek af met een vochtige doek en laat 20 min rusten.

  5. Vulling

    Hak de spinazie fijn en overgiet met kokend water, laat 2 min staan en giet dan af. Druk al het vocht eruit.

  6. Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking. Laat wat afkoelen.

  7. Doe samen met de verkruimelde feta, spinazie en gekookte bulgur in een kom. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Rol het deeg zo dun mogelijk uit en snij met een uitsteekvorm cirkels uit het deeg.

  9. Schep een kl vulling op elke cirkel en vouw de uiteinden naar elkaar toe, zodat een halvemaanvorm ontstaat.

  10. Druk met je vingers de randen aan om de pierogi dicht te maken en een sierrand te creëren.

  11. Breng een grote pot met gezouten water aan de kook en voeg wat olie toe. Kook de pierogi in porties van 5 à 6 stuks. Als ze boven komen drijven, laat dan nog 3 min zachtjes koken.

  12. Schep ze uit de pot en kook de resterende pierogi.

  13. Serveer met gesmolten boter en waterkers.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit