Zweedse balletjes met zure roomsaus

Zweedse balletjes met zure roomsaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Hak de verse kruiden. Doe ze samen met het vlees, ei, broodkruim, melk en cayennepeper in een grote kom. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Kneed met je handen goed door elkaar.

  2. Vorm met natte handen ongeveer 30 balletjes. Schik ze op een met olie ingestreken bakplaat. Bedek met plasticfolie en laat een half uur rusten in de koelkast.

  3. Verwarm een scheutje olie in een wijde pan. Bak de balletjes hierin goudbruin en gaar aan alle zijden. Haal de balletjes uit de pan en hou warm.

  4. Los het sausketeltje op in heet water.

  5. Verwijder het overtollig vet uit de pan en voeg het citroensap en een scheutje bouillon toe. Roer de bloem erdoor en voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Breng aan de kook en laat inkoken tot een dikke saus. Werk af met een scheutje room. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  6. Verwarm de jam.

  7. Serveer de balletjes in hun saus met een eetlepel warme jam erbovenop.