Allergenen

Selder , Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kruidenmengeling

    Voeg alle kruiden samen met de gedroogde uitjes en en mix kort in een hakmolen of plet fijn met een vijzel.

  2. Meng het gehakt met de kruidenmengeling.

  3. Rol balletjes van 4 cm doorsnede. Zet in de koelkast tot gebruik.

  4. Schil de aardappelen en de wortelen. Snij de aardappelen in kleinere stukken. Snij de wortelen in blokjes van 1 x 1 cm. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.

  5. Smelt wat boter in een pan en roer de wortelen erdoor. Kruid met zwarte peper en zout. Blus met 50 ml water en laat onder deksel 5 min sudderen op een zacht vuur.

  6. Giet de aardappelen af en laat ze goed drogen op een zacht vuur.

  7. Warm de melk op. Stamp de aardappelen fijn. Roer de wortelen en de lauwe melk erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Verwarm de oven voor op 190°C.

  9. Pel de sjalot en snipper fijn.

  10. Verhit wat boter in een pan en bak de balletjes goudbruin aan alle zijden.

  11. Schep de balletjes uit een pan in een ovenschotel en laat 20 min bakken in de oven. Zet terwijl een ovenbestendig kommetje met wat water op de bodem van de oven.

  12. Bak de sjalot glazig in de pan van de balletjes.

  13. Blus met de kalfsfond. Voeg de room toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.

  14. Bestrooi de veenbessen met de suiker en laat 10 min sudderen onder deksel op een zacht vuur. Klop het aardappelzetmeel los met 50 ml water en roer door de veenbessen. Laat even indikken.

  15. Serveer de puree op het bord. Verdeel de Zweedse balletjes erop en schik de veenbessensaus ernaast.