Gegrilde asperges met burrata en peterselie pangrattato

Gegrilde asperges met burrata en peterselie pangrattato

Allergenen

Selder , Gluten , Lactose , Melk , Mosterd en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pangrattato

    Mix de olijfolie, gepelde teen look, bladpeterselie en blaadjes van de takken oregano fijn in een hakmolen. Meng het paneermeel eronder.

  2. Rooster het kruidige paneermeel al roerend mooi bruin in een antikleefpan zonder vetstof. Kruid met zout. Laat afkoelen.

  3. Citroensaus

    Pel de sjalot en snipper fijn. Verwarm boter in een sauspan en bak de sjalot glazig. Blus met de witte wijn en laat verdampen. Voeg de room toe met de zeste van de citroen en het groentebouillonbokje. Laat tot ½ inkoken.

  4. Citroensaus

    Klop er de boter en sap van de citroen door. Kruid met zwarte peper en zout.

  5. Verwarm de oven voor op 180°C.

  6. Schil de witte asperges. Schil de groene asperges onderaan tot in de helft. Besprenkel met olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Verwarm een grillpan op het vuur. Gril de asperges aan beide zijden tot ze gaar zijn.

  8. Bestrooi de kerstomaten met olijfolie, Provençaalse kruiden en de suiker. Zet met de ciabatta 13 min in de voorverwarmde oven.

  9. Snij de ciabatta in schuine stukken en besmeer met kruidenboter.

  10. Leg de asperges op een bord. Leg de burrata en kerstomaten erop.

  11. Bestrooi met pangrattato. Besprenkel met citroensaus. Werk af met rucola. Serveer met ciabatta.