Scampi's met pikante tomatensaus en lookbroodjes

Schaaldieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Voorbereiding:
-
Snij de tomaten in blokjes.
-
Snipper de rode uien en 2 knoflookteentjes fijn.
-
Voor de lookbroodjes: snij de ciabatta in sneden van 2 cm dikte. Snipper het basilicum en de peterselie fijn. Meng met 6 eetl. olijfolie, de boter, de tijm, het paprikapoeder, de cayennepeper, 2 geperste knoflookteentjes, peper en zout. Besmeer het brood met dit mengsel.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het fijngesnipperde knoflook en de diepgevroren scampi's gedurende 3 à 4 min. al roerend. Haal uit de pan en zet opzij.
-
Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de fijngesnipperde rode ui al roerend gedurende 2 min.
-
Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, het gedroogde basilicum, het paprikapoeder, de oregano, de pilipili en 1 dl water toe. Laat 15 min. sudderen.
-
Voeg de mascarpone en de gebakken scampi's toe en breng op smaak met peper en zout. Roer en laat nog 3 min. zachtjes sudderen.
-
Schuif intussen de lookbroodjes 5 à 10 min. onder de grill tot ze goudbruin zijn.
-
Afwerking:
-
Serveer de scampi's in tomatensaus met de lookbroodjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven