Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de tomaten in blokjes.

  3. Snipper de rode uien en 2 knoflookteentjes fijn.

  4. Voor de lookbroodjes: snij de ciabatta in sneden van 2 cm dikte. Snipper het basilicum en de peterselie fijn. Meng met 6 eetl. olijfolie, de boter, de tijm, het paprikapoeder, de cayennepeper, 2 geperste knoflookteentjes, peper en zout. Besmeer het brood met dit mengsel.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het fijngesnipperde knoflook en de diepgevroren scampi's gedurende 3 à 4 min. al roerend. Haal uit de pan en zet opzij.

  7. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de fijngesnipperde rode ui al roerend gedurende 2 min.

  8. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, het gedroogde basilicum, het paprikapoeder, de oregano, de pilipili en 1 dl water toe. Laat 15 min. sudderen.

  9. Voeg de mascarpone en de gebakken scampi's toe en breng op smaak met peper en zout. Roer en laat nog 3 min. zachtjes sudderen.

  10. Schuif intussen de lookbroodjes 5 à 10 min. onder de grill tot ze goudbruin zijn.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de scampi's in tomatensaus met de lookbroodjes.