Pikante salade met varkensgehakt en scampi

4Vlees30minPrint
Ingrediënten
  • 100 g rijstvermicceli
  • 250 g varkensgehakt
  • 20 scampi’s
  • 1 rode ui
  • 200 g kerstomaatjes
  • 2 bosjes verse koriander naar smaak
  • 2 jonge takjes bleekselder
  • 4 el Spar ongezouten pindanoten
  • 5 el limoensap
  • 6 el vissaus
  • 2 kl suikerklontjes
  • 2 teentjes look
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el water
  • 5 chilipepertjes
Recept
  1. Kook de rijstvermicelli in 4 min gaar. Giet af en laat uitlekken. Knip in stukken van ± 10 cm.
  2. Kook de teentjes look beetgaar in 2 dl water, haal de look eruit en verwijder de vliesjes. Hou het kookwater bij.
  3. Dressing: snij de look fijn en snij de pepertjes in fijne ringen.
  4. Doe in een kom samen met het limoensap, de vissaus, de rijstazijn, het water en de suiker. Roer tot de suiker opgelost is.
  5. Proef en breng zo nodig verder op smaak met vissaus, limoensap of suiker. Zet opzij.
  6. Pel en ontdarm de scampi’s.
  7. Breng het water terug aan de kook en roer hierin het varkensgehakt los.
  8. Voeg de scampi’s toe en laat 30 sec garen. Ze moeten mooi roze kleuren.
  9. Giet af en bewaar het kookvocht.
  10. Snij de kerstomaatjes in partjes en de selder met blaadjes en de ui in fijne plakjes.
  11. Hak de koriander grof.
  12. Doe tomaatjes, ui, bleekselder en koriander in een grote kom en voeg rijstvermicelli, scampi’s en gehakt toe.
  13. Schenk de dressing erover en schep het geheel goed door elkaar.
  14. Als de salade te droog is, kan je die besprenkelen met het overgehouden kookvocht.
  15. Hak de pinda’s grof en strooi over de salade.
< naar recepten