Linguine met octopus, pepertjes en parmezaan

Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kook de pasta al dente (± 10 min) in gezouten water (10 g zout per liter).
-
Pel de tenen look en snij heel fijn.
-
Snij de octopus in stukken.
-
Rasp de parmezaan fijn.
-
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de stukjes look en voeg daarna de octopusstukken toe. Laat garen.
-
Snij de pepertjes voor ¾ doormidden en voeg toe aan de octopus.
-
Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de octopus.
-
Haal de pepertjes uit het gerecht en kruid met peper.
-
Giet de pasta af, vang het kookvocht op en voeg 1 pollepel kookvocht bij de octopus.
-
Voeg de gekookte pasta erbij. Meng en giet nog 2 pollepels pastakookvocht bij de saus.
-
Proef regelmatig en kruid bij indien nodig.
-
Verdeel de pasta over de borden, schik de stukjes octopus erop en giet er wat saus over.
-
Werk af met fijngesneden bieslook en geraspte parmezaan. Kruid met peper van de molen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders