Appelbloemen

Appelbloemen

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de appels en dep droog. Snij de appels in 2 en verwijder het klokhuis.

  2. Snij de appelhelften in fijne plakjes.

  3. Leg de appelschijfjes in koud water + voeg het sap van ½ citroen toe. Zo voorkom je verkleuring van de appels.

  4. Gaar 3 minuten in de microgolfoven.

  5. Meng 3 eetlepels abrikozenconfituur met 2 eetlepels water.

  6. Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg 2 plakjes met een boordje op elkaar en rol tot 1 geheel.

  7. Snij in repen van 6 à 7 cm breedte.

  8. Besmeer met een laagje abrikozenconfituur.

  9. Schik op de bovenste helft 9 plakjes appel een beetje dakpansgewijs boven elkaar. Bestrooi met wat kaneelpoeder. Plooi de onderste zijde over de helft van de appeltjes.

  10. Rol het bladerdeeg op.

  11. Zet het opgerolde deeg in de muffinvorm.

  12. Zet in een voorverwarmde oven van 190°C en bak gedurende 30 minuten.

  13. Haal uit de oven en bestrooi net voor het opdienen met bloemsuiker.