Banaanbeignets met pinda-kaneelsuiker en chilichocoladesaus

Banaanbeignets met pinda-kaneelsuiker en chilichocoladesaus

Allergenen

Gluten en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pinda-kaneelsuiker

    Doe de pinda’s met de suiker en kaneelpoeder in een hakmolentje en mix fijn tot pinda-kaneelsuiker.

  2. Beslag

    Doe 70 g tarwebloem, 1 kl bakpoeder, 50 ml kokosmelk, 100 ml Coronabier en zeste van 1 limoen in de blender en mix. Indien te vast, voeg wat extra bier toe. Het beslag moet dik maar toch nog vloeibaar zijn.

  3. Giet het beslag in een schaal. Pel de bananen en wentel ze door het beslag.

  4. Verwarm de friteuse op 180°C.

  5. Chocoladesaus

    Breng 100 ml kokosmelk aan de kook, haal van het vuur en laat de chocolade erin smelten. Breng op smaak met kaneel, cayennepeper en enkele druppels vanille-extract.

  6. Frituur de bananen in porties in 3 min goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Schik op voorverwarmde borden en giet de chocoladesaus erover. Bestrooi met pinda-kaneelsuiker en serveer.