Broodje schnitzel met satésaus

81b5a43e3a1f0b6ff5b8d5378c5cfe61fd561b446facdc1f5ec7202b7ceb4762.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de gember en rasp fijn. Pel de look en pers fijn.

  2. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snij het vruchtvlees fijn.

  3. Verhit wat arachideolie in een sauspannetje.

  4. Bak de look met de gember en chilipeper. Blus met de kokosmelk.

  5. Voeg de sojasaus, sweet chilisaus, vissaus en pindakaas toe.

  6. Breng al roerend aan de kook en laat 5 min rustig sudderen.

  7. Snij de komkommer in fijne schijfjes. Snij de kerstomaten in kwarten.

  8. Verhit wat arachideolie in een antikleefpan en bak de schnitzels aan beide zijden in 3 min krokant. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Snij de gebakken schnitzel in schuine repen van 2 cm.

  10. Beleg de piccolo’s met ijsbergsla, komkommer, gebakken schnitzel en koriander. Verdeel er wat satésaus over. Serveer met de kerstomaatjes.