Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Smelt de fondantchocolade met ½ van de room in de microgolfoven. Roer het geheel volledig glad en meng de rest van de room erbij. Laat alles volledig afkoelen en klop daarna luchtig zoals slagroom. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

 2. Biscuit 1

  Klop 2 eieren en 80 g suiker luchtig. Meng 80 g zelfrijzende bloem met het snuifje zout en zeef alles. Spatel de gezeefde bloem voorzichtig onder de luchtig geklopte eieren tot alles is opgelost.

 3. Biscuit 2

  Klop 2 eieren en 80 g suiker luchtig. Meng 80 g zelfrijzende bloem met het snuifje zout en 5 g cacaopoeder en zeef alles. Spatel de gezeefde cacaobloem voorzichtig onder de luchtig geklopte eieren tot alles is opgelost.

 4. Biscuit 3

  Klop 2 eieren en 80 g suiker luchtig. Meng 8 g zelfrijzende bloem met het snuifje zout en 15 g cacaopoeder en zeef alles. Spatel de gezeefde cacaobloem voorzichtig onder de luchtig geklopte eieren tot alles is opgelost.

 5. Vet de bakvormen rijkelijk in met boter. Schep elk biscuitbeslag in een bakvorm.

 6. Zet de 3 bakvormen in de oven en bak 25 min op 180°C hete lucht.

 7. Prik met een breinaald in de biscuits om de gaarheid te controleren, er mag niets meer aan de naald blijven plakken.

 8. Haal uit de oven en laat afkoelen alvorens de taart samen te stellen.

 9. Leg een biscuit op een taartvorm en bedek met een laagje chocoladeroom. Leg de 2de laag erop en bedek opnieuw met een laagje chocoladeroom. Leg de 3de biscuit erop. Verdeel de rest van de chocoladeroom op en rondom de taart en strijk wat glad.

 10. Smelt nog wat fondantchocolade de microgolf en meng glad. Besprenkel de chocolade heen en weer over de volledige taart.