Croque met avocado, tomaat, spinazie en gerookte kip

2Wild/Gevogelte15minPrint
Ingrediënten
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • Spar ongezouten roomboter
  • 2 kwartjes cheddar
  • 1 tomaat
  • 1 el balsamicoazijn
  • handvol Spar spinazieblaadjes
  • 175 g gerookte kipfilet
  • 1 avocado
Recept
  1. Snij de tomaat in dunne schijfjes.
  2. Was de spinazie en zwier goed droog. Snij de avocado middendoor en haal de pit eruit. Snij de avocado in fijne plakjes.
  3. Besmeer de sneden brood aan 1 kant met boter en leg met de beboterde kant op een propere plank of werkvlak.
  4. Beleg 2 sneetjes brood met een plakje cheddar. Verdeel de schijfjes tomaat erover.
  5. Besprenkel met de balsamicoazijn. Leg een dun laagje spinazieblaadjes erop en daarboven de sneetjes kip.
  6. Verdeel de plakjes avocado erop.
  7. Zet de andere sneetjes brood erop.
  8. Laat ondertussen een pan warm worden en leg de croques in de hete pan. Laat 3 à 4 min bakken tot ze goudbruin worden.
  9. Draai de croques voorzichtig om en laat de andere kant 2 à 3 min bakken tot de croques helemaal goudbruin zijn.
  10. Haal de croques uit de pan en laat even afkoelen alvorens ze diagonaal door te snijden.
< naar recepten