Decadente chocoladetaart met slechts 3 ingrediënten

Decadente chocoladetaart met slechts 3 ingrediënten

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. Roer af en toe tot het mengsel zacht en gesmolten is.

  3. Doe de eieren in een mengkom en warm die zachtjes op au bain-marie waarbij je constant klopt met een klopper tot de eieren warm aanvoelen. Haal de kom onmiddellijk van het vuur, klop de eieren in de keukenrobot gedurende ± 5 minuten tot de massa verdrievoudigd is en de eieren luchtig en licht van kleur worden.

  4. Gebruik een rubberen spatel om ½ van de eieren onder de chocolade te mengen tot ze bijna volledig zijn opgenomen. Meng de rest van de eieren eronder tot je geen strepen meer ziet. Schraap de mengeling van de bodem zodat alle zwaardere chocoladestukken worden opgenomen.

  5. Beboter de springvorm en leg op de bodem beboterd bakpapier. Wikkel rond de buitenkant 2 lagen aluminiumfolie. Giet de mengeling erin en zet in een grotere bakplaat.

  6. Zet in de oven en giet 2 cm heet water in de bakplaat. Bak gedurende 5 minuten. Dek losjes af met ingeboterde aluminiumfolie (of met een hittebestendig deksel) en bak nog 10 minuten. Het deeg moet nog een beetje wiebelen.

  7. Haal de springvorm uit het warmwaterbad en laat gedurende ca. 45 minuten afkoelen. Dek strak af met plasticfolie en zet minstens 3 uur in de koelkast tot de taart stevig is.

  8. Haal de taart uit de springvorm: bekleed een groot bord met ingevette plasticfolie. Warm de zijkanten van de springvorm op met een bunzenbrander, een haardroger of een warme handdoek. Maak met een spatel de randen van de taart los en klik de springvorm open. Plaats het met plastic beklede bord bovenop de taart en keer de taart erop om. Maak nu ook de bodem van de taart warm en verwijder die. Pel het bakpapier er voorzichtig af en keer de taart terug om op een taartschaal.

  9. Versier de taart met frambozen en poedersuiker.

  10. Snij de taart met een mes met een dun lemmet dat je tussen elk stuk telkens in heet water hebt ondergedompeld.