Duo van broodrolletjes

Duo van broodrolletjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de kruidenkaas in een spuitzak en plaats in de koelkast om op te stijven.

  2. Snipper de zongedroogde tomaten fijn.

  3. Meng de ricotta met de verse pesto en roer de fijngesneden zongedroogde tomaten eronder.

  4. Doe de massa in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.

  5. Ontkorst de sneden brood. Leg telkens 2 sneden brood naast elkaar. Ze moeten 1 cm overlappen. Rol ze plat met een deegrol. Leg ze op een vel plastic folie.

  6. Beleg met een snede gerookte zalm. Puzzel zodat het brood volledig bedekt is, maar blijf 1 cm van de bovenste broodrand.

  7. Spuit 1 rol kruidenkaas in het midden van de zalm over de hele lengte.

  8. Rol stevig op m.b.v. plastic folie. Draai de uiteindes goed aan en laat mininum 1 u opstijven in de koelkast.

  9. Volg dezelfde werkwijze voor de rol met Italiaanse ham en ricottapesto. Leg hiervoor 2 sneden Italiaanse ham op elkaar en bespuit met de ricottapesto.

  10. Snij de rollen na het opstijven in 5 kleinere rolletjes.

  11. Serveer rechtopstaand op een bordje met rucola.

  12. Werk de zalmrol af met lompviseitjes en de Italiaanse hamrol met parmezaanschilfers.