Duomousse van plattekaas en dulce de leche met M&M’s PT3H10M 8 porties 120 g roomkaas 250 g platte kaas 250 ml volle room 50 g suiker 5 g gelatine 2 eieren 2 eiwitten 300 g gecondenseerde melk 100 g maxi-M&M Spar bresiliennenootjes

Duomousse van plattekaas en dulce de leche met M&M’s

529ab90b7787dbc2da9e1b00caf18684a6651d492b876b1364e4fce048c8e2a4.jpg

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Ingrediënten: 300.0 g gecondenseerde melk

    Zet het blik gecondenseerde melk 2,5 u in licht kokend water zonder deksel. Zorg ervoor dat het blik onder water blijft. Vul water bij indien nodig. Laat afkoelen alvorens te openen.

  2. Plattekaasmousse

    Ingrediënten: 5.0 g gelatine

    Week de gelatineblaadjes in koud water.

  3. Ingrediënten: 2.0 eieren

    Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout.

  4. Ingrediënten: 100.0 ml volle room

    Klop de room op.

  5. Ingrediënten: 50.0 g suiker 2.0 eieren

    Klop de eigelen los met de suiker.

  6. Ingrediënten: 120.0 g roomkaas 250.0 g platte kaas

    Roer de eigelen met suiker door de plattekaas en roomkaas.

  7. Ingrediënten: 50.0 ml volle room

    Verwarm de overige room. Haal van het vuur en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoor. Roer door het plattekaasmengsel.

  8. Spatel de eiwitten en room eronder.

  9. Verdeel over 8 glaasjes en laat opstijven in de koelkast.

  10. Mousse van dulce de leche

    Ingrediënten: 100.0 ml volle room 2.0 eiwitten

    Klop de eiwitten met een snuifje zout stijf. Klop de room stijf.

  11. Spatel eerst de room door de dulce de leche en daarna de eiwitten.

  12. Vul de dessertglaasjes aan met de mousse van dulce de leche. Laat opstijven in de koelkast (2 u 30 min).

  13. Ingrediënten: 100.0 g maxi-M&M’s Spar bresiliennenootjes

    Werk de dessertglaasjes af met M&M’s en bresiliennenootjes..