Eendenborst met noordkrieken en verse kroketten

Eendenborst met noordkrieken en verse kroketten

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven tot 180°C.

  2. Verwarm de krieken.

  3. Kerf de vetlaag van de eendenborsten kruiselings in tot net op het vlees. Leg de eendenborsten op de velkant in een grote koude koekenpan. Zet het vuur halfhoog en bak het vlees afhankelijk van het formaat tussen 8 en 12 min op de velkant. Kruid met peper en zout en keer ze om, bak de vleeskant nog 2 à 4 min.

  4. Haal uit de pan en plaats nog 5 à 7 min in de oven voor rosé eendenborsten.

  5. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat 5 min rusten.

  6. Bak de kroketten in porties goudbruin op 180°C in frituurolie, laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Snij het vlees in plakjes, serveer met de kriekensaus en kroketten.