Eendenborstfilet met gegrilde cavaillon en honingsausje

Eendenborstfilet met gegrilde cavaillon en honingsausje

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het overtollige vet van de eendenborstfilets en maak ruitvormige insnijdingen in de velkant. Kruid het vlees met peper en zout. Bak de filets krokant aan de velzijde in een hete antikleefpan. Kleur ook de andere kant aan. Wrijf in met een weinig honing en hou apart.

  2. Blus de hete pan met de gevogeltefond en voeg de rest van de honing toe. Laat inkoken tot een lichte stroop.

  3. Snij cirkelvormige schijfjes uit de krielaardappelen. Kook ze gaar in gezouten water.

  4. Snij kwartjes meloen uit de cavaillon en gril deze aan beide zijden op een hete grillplaat.

  5. Bestrooi de eendenborstfilets met wat verse tijm en laat ze verder garen in een voorverwarmde oven op 100°C gedurende 15 à 20 minuten, naargelang de gewenste bakwijze.

  6. Snij de filets in dikke sneden en leg ze op een warm bord. Werk af met de gegrilde cavaillon en gekookte aardappeltjes. Serveer het honingsausje erbij.