Eendenborst met clementinehoningsaus, puree en zuurkool

Eendenborst met clementinehoningsaus, puree en zuurkool

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in kleinere stukken. Kook gaar in licht gezouten water. Giet af en stamp tot puree met 50 g boter en 100 ml melk. Kruid met zwarte peper en zout. Hou warm.

  2. Verwarm de zuurkool 30 min op een zacht vuur onder deksel.

  3. Pel de sjalot en de look. Snij grof.

  4. Pers 4 clementines uit.

  5. Verwarm de oven voor op 180°C.

  6. Kerf de vetlaag van de eendenborsten kruislings in tot op het vlees.

  7. Verwarm een bakpan op een matig vuur en bak de eend op de velkant goudbruin. Draai om en laat de andere kant ook bruin bakken. Kruid met zwarte peper en zout. Schep de eend in een ovenschotel en overgiet met het vet. Laat een beetje vet achter in de pan.

  8. Bak de sjalot en look glazig in dezelfde pan. Voeg tijm toe en blus met de rode wijn. Laat inkoken. Bevochtig met de rundsfond en het clementinesap. Voeg de honing toe en laat inkoken tot een stroperige saus.

  9. Zet de eendenborst 10 min in de voorverwarmde oven. Laat na het garen 5 min rusten onder aluminiumfolie en snij in schijfjes van 1,5 cm.

  10. Serveer de puree op het bord. Schep de zuurkool erop. Leg er sneetjes eendenborst op en overgiet met de clementinesaus. Werk af met wat jonge sla, partjes van de overige clementine en een draai van de pepermolen.