Eendenborstfilet met gekaramelliseerde sinaasappel en pommes pont neuf

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pers 2 sinaasappelen uit en kook dit sap met de kalfsfond voor de helft in.
-
Snij de aardappelen in dikke frieten van 2,5 cm dik en 7 cm lang. Spoel de frieten.
-
Snij de schil van de overige 2 sinaasappelen en snij in fijne julienne voor in de saus.
-
Schil het vruchtvlees van de sinaasappelen en snij mooi rond. Snij elke sinaasappel in 4 plakjes. Smelt een klontje boter in een hete pan. Karamelliseer de sinaasappelplakjes in wat suiker met tijm.
-
Bak de eendenborsten gaar in de pan, eerst op de vetkant. Haal uit de pan en laat rusten. Hou warm.
-
Bak de pommes pont neuf krokant en goudbruin in een frituur op 170°C.
-
Snij de eendenborst in fijne plakjes. Serveer de sinaasappelsaus met zeste over het vlees.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven