Gelakte eend met pastinaakcrème, minigroenten en pommes pont neuf
Selder , Gluten , Lactose , Melk , Mosterd , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Een perfecte barbecue vraagt om perfecte timing. Ontdek alle tips & tricks!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Gepekelde ui:
-
Schil de ui en snij in fijne ringen. Breng de rode wijnazijn en suiker aan de kook. Voeg de ui toe en laat afkoelen.
-
Eend:
-
Pel de look en pers fijn. Was de gember, schil en rasp fijn.
-
Marineer de eend 20 min in de teriyakisaus met de look, gember en honing. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
-
Bak goudbruin aan beide zijden op matig vuur. Kruid met zwarte peper en zout. Zet in een ovenschotel.
-
Zeef de marinade en laat inkoken tot een stroperige lak. Zet ½ van de lak apart.
-
Pers de mandarijnen en roer door de andere helft van de lak. Laat 5 min sudderen op een zacht vuur.
-
Pastinaakcrème:
-
Schil de pastinaken, snij in blokjes en stoom 10 min goed gaar. Mix met de room tot een fijne crème. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Pommes pont neuf:
-
Schil de aardappelen en snij in schijven van 1,5 cm. Steek grote (6 cm) en kleine (2 cm) cirkels uit met een uitsteekvorm.
-
Bak de aardappelschijfjes 5 min voor in de friteuse op 140°C. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Groenten:
-
Snij de roosjes van de romanesco. Schil de miniwortelen. Stoom of kook de romanesco 5 min en de wortelen 3 min.
-
Halveer de aubergine in de lengte. Leg met de romanescoroosjes en wortelen op een ovenplaat met bakpapier. Kruid met zwarte peper en zout. Bestrooi de aubergine met de sesamkruiden.
-
Afwerking:
-
Verwarm de pastinaakcrème en de saus.
-
Zet de eendenborsten 15 min in de oven op 180°C. Smeer elke 5 min in met de lak. Laat rusten onder aluminiumfolie en snij in plakjes.
-
Verwarm de groenten 15 min op 180°C in de oven.
-
Bak de beukenzwammen mooi bruin in een pan met wat boter. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Bak de aardappelschijfjes goudbruin in de friteuse op 160°C. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.
-
Serveer de groenten met de pont neuf-aardappelen. Lepel er wat pastinaakcrème tussen. Serveer met de eend. Werk af met de gepekelde rode ui. Zet de saus op tafel.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven