Gelakte eend met pastinaakcrème, minigroenten en pommes pont neuf

Selder , Gluten , Lactose , Melk , Mosterd , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Een perfecte barbecue vraagt om perfecte timing. Ontdek alle tips & tricks!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Gepekelde ui:
-
Schil de ui en snij in fijne ringen. Breng de rode wijnazijn en suiker aan de kook. Voeg de ui toe en laat afkoelen.
-
Eend:
-
Pel de look en pers fijn. Was de gember, schil en rasp fijn.
-
Marineer de eend 20 min in de teriyakisaus met de look, gember en honing. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
-
Bak goudbruin aan beide zijden op matig vuur. Kruid met zwarte peper en zout. Zet in een ovenschotel.
-
Zeef de marinade en laat inkoken tot een stroperige lak. Zet ½ van de lak apart.
-
Pers de mandarijnen en roer door de andere helft van de lak. Laat 5 min sudderen op een zacht vuur.
-
Pastinaakcrème:
-
Schil de pastinaken, snij in blokjes en stoom 10 min goed gaar. Mix met de room tot een fijne crème. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Pommes pont neuf:
-
Schil de aardappelen en snij in schijven van 1,5 cm. Steek grote (6 cm) en kleine (2 cm) cirkels uit met een uitsteekvorm.
-
Bak de aardappelschijfjes 5 min voor in de friteuse op 140°C. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Groenten:
-
Snij de roosjes van de romanesco. Schil de miniwortelen. Stoom of kook de romanesco 5 min en de wortelen 3 min.
-
Halveer de aubergine in de lengte. Leg met de romanescoroosjes en wortelen op een ovenplaat met bakpapier. Kruid met zwarte peper en zout. Bestrooi de aubergine met de sesamkruiden.
-
Afwerking:
-
Verwarm de pastinaakcrème en de saus.
-
Zet de eendenborsten 15 min in de oven op 180°C. Smeer elke 5 min in met de lak. Laat rusten onder aluminiumfolie en snij in plakjes.
-
Verwarm de groenten 15 min op 180°C in de oven.
-
Bak de beukenzwammen mooi bruin in een pan met wat boter. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Bak de aardappelschijfjes goudbruin in de friteuse op 160°C. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.
-
Serveer de groenten met de pont neuf-aardappelen. Lepel er wat pastinaakcrème tussen. Serveer met de eend. Werk af met de gepekelde rode ui. Zet de saus op tafel.