Fatima’s rolletjes met feta, citroen, dragon en tijm

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 4 vellen filodeeg
  • 200 g feta
  • 1 kleine ui
  • 2 el dragonblaadjes
  • 1 el tijmnaaldjes
  • zeste van ½ citroen
  • 2 eidooiers
  • 1 ei
  • Boni Selection olijfolie
  • 1 kl maïszetmeel
  • 3 à 4 kl water
Recept

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk met olijfolie.
3. Rasp de ui en verkruimel de feta in een kom.
4. Pluk de dragonblaadjes en tijmnaaldjes en snij beide fijn.
5. Voeg de tijm, dragon, eidooiers en citroenzeste toe aan de feta. Kruid met peper en prak grondig met een vork.
6. Roer het maïszetmeel met het water tot een papje.
7. Snij de vellen filodeeg in 4 repen, leg ze horizontaal op je werkblad en rol een worstje van het fetamengsel en leg dit onderaan op het deeg.
8. Vouw de hoeken om de vulling, plak de randen dicht met maïszetmeelpasta zodat de vulling er tijdens het bakken niet uitlekt, rol verder strak op en plak de bovenkant dicht met maïszetmeelpasta.
9. Schik de rolletjes op de ingevette bakplaat, bestrijk langs alle kanten met ei.
10. Bak in ± 20 min goudbruin en gaar. Rol ze halverwege om.

< naar recepten