Fattoush (Libanese maaltijdsalade) PT30M 4 porties 1 eetlepel Spar kappertjes 4 lente-uitjes 100 g feta 1 ijsbergsla 1 mespunt graanmosterd 1 teentje knoflook 2 el munt 4 el zwarte olijven 2 eetlepels Spar olijfolie 250 g kerstomaatjes 0 komkommer 2 el citroensap 1 teentje geperste look 4 abrikozen stuk oud Frans brood 2 el olijfolie

Fattoush (Libanese maaltijdsalade)

16347fbcd5ec9fc443035bcbb7ba8d3d218e6b6c127a8c88936253fb367647df.jpg

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Hou 4 grote bladeren van de ijsbergsla opzij en snij de rest in reepjes. Snij de kerstomaatjes in partjes. Schil de komkommer en snij in blokjes. Reinig de lente-uitjes en snij in ringetjes. Ontpit de zwarte olijven. Ontpit de abrikozen en snij in partjes. Pel het teentje look. Snipper de verse munt fijn. Snij het Frans brood in sneden.

  3. Wrijf de sneden brood in met het teentje look. Besprenkel ze met de olijfolie en bak ze goudbruin in de oven.

  4. Klop de dressingingrediënten tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Doe de ijsbergsla samen met de tomaten, abrikozen, komkommer, ajuintjes, kappertjes, olijven in een grote kom en hussel door elkaar. Verbrokkel de feta erover en besprenkel met de dressing. Bestrooi met de fijngesnipperde munt. Breek het brood in stukjes en strooi erover. Serveer in grote bladeren ijsbergsla.