Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Leg het sushimatje op het werkvlak. Bedek met 6 plakjes gerookt spek, zorg dat ze elkaar een beetje overlappen.

  2. Meng het gehakt met de BBQ-kruiden. Bedek het spek met een dun laagje gehakt. Blijf tot ± 2 cm van de bovenkant van het spek.

  3. Snij de emmentaler in een reep van 1 cm dikte. Leg dit onderaan op het gehakt.

  4. Rol met het sushimatje het gehakt strak op tot een rolletje.

  5. Herhaal tot je ingrediënten op zijn.

  6. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.

  7. Leg de rolletjes op een rooster en laat 25 minuten garen.

  8. Glazuur de rolletjes met BBQ-saus en laat nog 10 minuten verder bakken. Glazuur na 5 minuten nog eens.

  9. Giet de panko en gefrituurde uitjes in 2 diepe borden.

  10. Haal de gebakken rolletjes uit de oven en rol het ene door de panko en het andere door de gefrituurde uitjes.

  11. Snij de rolletjes in sushi en schik op een bord.

  12. Serveer met jalapeñopepertjes en BBQ-saus.

  13. (*) Als je geen sushimatje hebt, kan je de rolletjes ook op plasticfolie maken en zo strak oprollen.