Gelakte kipkotelet met witlof-sinaasappelslaatje

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Lak: laat de honing met de zoete chilisaus en het citroen- en sinaasappelsap inkoken tot een halfstroperige laksaus.

  2. Bak één eetlepel amandelschilfers lichtbruin. Rits de naaldjes van de takjes rozemarijn.

  3. Spoel de sinaasappel en snij in fijne plakjes.

  4. Bak de kipkoteletten krokant in boter, met eventueel wat olie eraan toegevoegd.

  5. Giet het vet weg en voeg de lak en sinaasappelplakjes toe. Laat kort inkoken en verdeel de rozemarijn en amandelschilfers erover.

  6. Slaatje: snij het witlof in de lengte fijn.

  7. Snij de sinaasappel in partjes (= peler à vif) en bewaar het sap.

  8. Bak de amandelschilfers bruin.

  9. Meng het gesneden witlof met de partjes sinaasappel. Besprenkel met de olijfolie en het sinaasappelsap. Werk af met de amandelschilfers.

  10. Schik de gelakte kipkoteletten met sinaasappelschijfjes, rozemarijn en amandelschilfers op een schotel. Schik het witlof-sinaasappelslaatje op een ander bordje. Serveer samen.