Gelakte kipkotelet met witlof-sinaasappelslaatje
Ingrediënten
- 8 kipkoteletten
- 1 el Spar amandelschilfers
- 3 takjes rozemarijn
- 1 sinaasappel
- klontje Spar boter
- 100 ml Boni vloeibare honing
- 50 ml citroensap
- 150 ml sinaasappelsap
- 50 ml zoete chilisaus
- 2 Spar witloofstronkjes
- 1 sinaasappel
- Boni olijfolie
- extra Spar amandelschilfers
Recept
- Lak: laat de honing met de zoete chilisaus en het citroen- en sinaasappelsap inkoken tot een halfstroperige laksaus.
- Bak één eetlepel amandelschilfers lichtbruin. Rits de naaldjes van de takjes rozemarijn.
- Spoel de sinaasappel en snij in fijne plakjes.
- Bak de kipkoteletten krokant in boter, met eventueel wat olie eraan toegevoegd.
- Giet het vet weg en voeg de lak en sinaasappelplakjes toe. Laat kort inkoken en verdeel de rozemarijn en amandelschilfers erover.
- Slaatje: snij het witlof in de lengte fijn.
- Snij de sinaasappel in partjes (= peler à vif) en bewaar het sap.
- Bak de amandelschilfers bruin.
- Meng het gesneden witlof met de partjes sinaasappel. Besprenkel met de olijfolie en het sinaasappelsap. Werk af met de amandelschilfers.
- Schik de gelakte kipkoteletten met sinaasappelschijfjes, rozemarijn en amandelschilfers op een schotel. Schik het witlof-sinaasappelslaatje op een ander bordje. Serveer samen.
Delen