Geroosterde havermout met amandeldrink en granaatappelpitten

006e0b6ebfa1413e2d4097fa4e6f892daba712c092d9f927bf74e2dc9ce15940.jpg

Allergenen

Gluten en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Maak de geroosterde havermout de avond voordien.

  2. Verwarm de oven op 175°C. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en giet de havermoutvlokken erop. Meng de vlokken met de kaneel, de olie en 1 eetlepel agavesiroop. Bak tot de vlokken een lichtbruine kleur krijgen.

  3. Haal uit de oven en laat afkoelen. Bewaar in een luchtdichte doos.

  4. Giet 2,5 dl amandeldrink in een pan. Warm op met 4 eetlepels geroosterde havermoutvlokken gedurende 5 minuten.

  5. Snij de granaatappel in 2 en klop de granaatappelpitten eruit. Strooi de granaatappelpitten over de havermoutpap.

  6. Werk af naar keuze met agavesiroop en kokosschilfers of -poeder.