Gevulde paprika met scampi en zwarte bonensaus

Schaaldieren , Eieren , Gluten , Lactose , Melk , Pindanoten , sesamzaad , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kook de jasmijnrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
-
Saus:
-
Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn. Meng de chilipeper, 4/5 suiker, het water en de black bean garlic-puree. Bewaar voor later.
-
Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes.
-
Verwijder de wortels en buitenste laag van de lente-uitjes en snij in fijne schuine ringen.
-
Pel de look en pers fijn. Schil de gember en rasp fijn. Snipper de koriander fijn.
-
Doe de scampi’s in een keukenmachine en maal fijn tot een grove pasta. Meng de gemalen scampi met de lente-ui, look, gember, koriander, sojasaus, oestersaus, de rest van de suiker en de sesamolie in een kom. Vul de paprika’s hiermee.
-
Verhit wat arachideolie in een antikleefpan en bak de paprika’s met de vulling naar beneden tot ze goudbruin zijn. Voeg 50 ml water / 4 paprika's toe en laat afgedekt 5 min stomen onder deksel op zacht vuur tot de paprika’s gaar zijn.
-
Haal de paprika’s uit de pan en hou warm. Blus de pan met de saus en breng kort aan de kook.
-
Giet de saus over de paprika’s. Werk af met koriander en serveer met de rijst.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders