Gevulde pasta met gorgonzolasaus, guanciale en peer

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de sjalot en snipper fijn. Pel de look en pers fijn. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de sjalot glazig. Roer de look erdoor.
-
Blus met de room en breng aan de kook. Voeg ongeveer driekwart van de gorgonzola toe en laat smelten. Kruid met zwarte peper en weinig zout.
-
Breng gezouten water aan de kook.
-
Kook de cappelletti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Schep met een schuimspaan bij de pruttelende saus.
-
Was de peren en snij in 8 partjes. Verwijder het klokhuis.
-
Bak de guanciale krokant en goudbruin in een pan zonder vetstof. Schep op een stuk keukenpapier en laat uitlekken.
-
Bak de stukken peer kort en krachtig in het vet van de guanciale.
-
Schep de gevulde pasta in de borden. Verdeel wat guanciale en peer erover. Werk af met een handvol rucola, de overige gorgonzola en wat zwarte peper van de molen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders