Griesmeeltaartje met abrikoos

4Zoet120minPrint
Ingrediënten
  • 2 pakjes kruimeldeeg
  • 750 ml Boni Selection melk
  • 100 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 g griesmeel
  • 1 el vanillepuddingpoeder
  • 2 Spar eieren
  • 40 g Spar boter
  • 50 g witte chocolade
  • 4 Boni Selection halve abrikozen (blik)
  • 30 g Spar amandelpoeder
Recept
  1. Warm de oven voor op 180°C.
  2. Vet de taartbodems in met boter en bebloem ze.
  3. Steek 4 cirkels uit het kruimeldeeg. Beleg de taartbodems ermee.
  4. Beleg met bakpapier en bedek met bakparels. Bak 15 min blind in de voorverwarmde oven.
  5. Smelt de witte chocolade au bain-marie of op lage wattage in de microgolf. Verdeel de gesmolten chocolade over de taartbodems en laat opstijven.
  6. Splits de eieren. Hou de eidooiers apart. Klop het eiwit op.
  7. Breng 700 ml melk aan de kook met de suiker, vanillesuiker, boter en een snuifje zout.
  8. Klop het vanillepuddingpoeder los met de overige 50 ml koude melk en voeg toe aan de kokende melk.
  9. Roer het griesmeel door de melk en blijf kloppen tot het geheel indikt.
  10. Haal van het vuur en roer de eidooiers eronder.
  11. Spatel de eiwitten door de pudding.
  12. Verdeel de pudding over de 4 taartjes en duw in het midden van elk taartje een halve abrikoos.
  13. Bak 35 min in de voorverwarmde oven.
  14. Werk de taartjes af met wat amandelpoeder en serveer.

< naar recepten