Griesmeeltaartje met abrikoos PT2H 4 porties 1 el vanillepuddingpoeder 50 g witte chocolade 100 g suiker 40 g Spar boter 1 zakje vanillesuiker 30 g Spar amandelpoeder 100 g griesmeel 2 pakjes kruimeldeeg 750 ml Boni melk 2 Spar eieren 4 halve Boni Selection halve abrikozen (blik)

Griesmeeltaartje met abrikoos

ec41ebd73554198769fb9bba2beb62f452035ad793ac103fe5271cd3e41ed1cf.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Warm de oven voor op 180°C.

  2. Vet de taartbodems in met boter en bebloem ze.

  3. Steek 4 cirkels uit het kruimeldeeg. Beleg de taartbodems ermee.

  4. Beleg met bakpapier en bedek met bakparels. Bak 15 min blind in de voorverwarmde oven.

  5. Smelt de witte chocolade au bain-marie of op lage wattage in de microgolf. Verdeel de gesmolten chocolade over de taartbodems en laat opstijven.

  6. Splits de eieren. Hou de eidooiers apart. Klop het eiwit op.

  7. Breng 700 ml melk aan de kook met de suiker, vanillesuiker, boter en een snuifje zout.

  8. Klop het vanillepuddingpoeder los met de overige 50 ml koude melk en voeg toe aan de kokende melk.

  9. Roer het griesmeel door de melk en blijf kloppen tot het geheel indikt.

  10. Haal van het vuur en roer de eidooiers eronder.

  11. Spatel de eiwitten door de pudding.

  12. Verdeel de pudding over de 4 taartjes en duw in het midden van elk taartje een halve abrikoos.

  13. Bak 35 min in de voorverwarmde oven.

  14. Werk de taartjes af met wat amandelpoeder en serveer.